Senaste Inlägg

Svensk tv, blod och spindlar!

Halli hallå!

Nu är det definitivt dags för en liten update igen..Veckan har varit lugn och skön. Inte hänt så mycket egentligen, vi har varit i skolan endel, vilket är rätt roligt faktiskt om man jämför med hemma. Föreläsarna här är så otroligt bra, de är intresserade av sitt ämne och kan sin sak. Och framförallt kan de förmedla det på ett intressant sätt. Jag har nog aldrig varit så alert på föreläsningar förr (och då talar jag nog för oss alla tror jag).

Annars har vi insett att vi faktiskt kan se svensk tv på play ju. Det är helt amazing tycker vi eftersom vi alla är stora fans av IDOL och Ensam Mamma Söker. Så endel tittande på detta har det blivit i veckan.

Jag (Anna S / eller kanske Emmas nya smeknamn på mig: Bunny) har haft ett niagarafall i blod från näsan. Trodde aldrig det skulle sluta, vilket fick oss att få brått med att registrera oss hos en doktor ifall något mer eller allvarligare skulle hända. Vi traskade iväg till doktorn och trodde vi lite lätt och smidigt skulle fylla i ett papper och sen vara registrerade. Men icke sa nicke, när är något enkelt i detta land?? Nej nej, byråkrati är Skottlands bästa vän! Man skulle ha med sig: bevis på var man bor, intagningsbesked från skolan, pass etc. och fylla i en jävla blankett med massa frågor och uppgifter...Jaja, nu är det i alla fall gjort, vilket känns tryggt.

En annan mindre trevlig upplevelse är upptäckten av ännu en gigantisk spindel, denna gång i vår egen lägenhet, i badkaret! NOOO! Givetvis var det Emma som hittade den, men jag måste säga att hon regarade bättre än sist i alla fall och Sarah tog saken i egna händer och spolade ner den i avloppet igen! =) Frid och fröjd!

Vi har även i veckan provat den utlovade gratis-maten på puben Frankenstein, vilket var en upplevelse i sig. Vi kan nämligen äta gratis 3 ggr i veckan om man beställer in en dricka på denna pub. Mycket trevligt! Dock blev det inte riktigt som vi tänkt oss. Sarah, Emma och jag beställde in getostsallad med rödlöksmarmelad och balsamicodressing och babytomater och till detta vitlöksbröd, och Anna beställde en Vegetarisk hamburgare. Det börjar med att vi får in maten, och salladen ser snarare ut som en förrätt, typ ingen mat alls, några extremt vissna salladsblad, lite rödlök och ett par tomater och en bit ost. Men ursäkta?? Var är dressingen?? Och framförallt, VAR ÄR RÖDLÖKSMARMELADEN??? Först sa vi till om marmeladen som inte var med varav får svaret att den är slut, och att vi kan få in en annan dressing istället. Dressingen tog så lång tid att Anna hann äta upp halva sin mat innan vi ens kunde börja äta. Under tiden upptäcker vi att salladen är väldigt ledsen och att den dessutom är jordig. Vi säger till om även detta och får utbytt sallad. När vi får in vår nya sallad har för det första Anna redan ätit upp, och för det andra är de helt olika storlekar, Emma och jag fick knappt någon sallad men en gigantisk ostbit och Sarah får hela tallriken full med sallad och en tunn snål skiva ost, och för det tredje; helt plötsligt finns rödlöksmarmeladen. WHAT?? När vi ätit upp efter allt krångel tycker vi åtminstone att de kunde bjuda på vitlöksbröden som vi annars skulle ha betalat extra för eftersom det blivit som det blivit...men icke! De skulle vi minsanna betala för, som servitrisen sa: "men det var ju inget fel på vitlöksbröden?? Det var ju salladen det var fel på" och eftersom vi inte skulle betalt för salladen från början verkade det inte spela någon roll..men HALLÅÅ?? man kan inte göra reklam för Free Food Nights om man serverar SKIT! Då kan det ju lika gärna va...vi får väl se om vi går tillbaka någon gång, men just nu är vi enbart irriterade. Service Management och Service Recovery vet dem inte vad det är i detta land!

Igår var det fest så det stod härliga till och ikväll bär det av igen..men vi berättar om helgens festade imorrn istället!

So long friends and family! /Anna Sssszzzsszzzz

ps. Hösten har kommit till Edinburgh, det är sviiiiinkallt! ÖVERALLT!

2 Kommentarer

Postat av: Anonym den 2010-09-26 @ 09:45:03

Postat av: jannike den 2010-09-26 @ 09:48:37
http://jannikeschon.blogg.se/

hehe men vilken besvikelse. Synd att maten va så dålig. Annars lät det ju riktigt gott med getost och rödlöksmarmelad! Love getost haha!



Kul att plugget är så bra och att ni känner er inspirerade. Nu väntar jag på update från helgens festligheter! :D puss


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback