Senaste Inlägg

Trick or treat?!










Whisky och Halloween

Hej allihopa!

Efter lite påtryckningar från olika håll var det åter dags att ge er en uppdatering om hur vi har det och vad vi gör. Vi börjar med whiskyprovningen (varsågod pappa). Vi gick ju med i Napier Whisky society i början av terminen och efter att ha missat (undvikit?) ett antal möten kände vi att det var dags. Vi åkte till det andra campuset där det var direkt efter skolan (hungriga, dålig idé) och blev välkomnade av ett gäng glada skottar. Hälften av alla som var där visade sig vara svenskar, sen var det en härlig blandning av folk. För tio pund fick vi smaka 5 olika sorter. Whisky nummer ett va ingen hit. Nummer två slank ner. Sen gick det bara utför. Den sista smakade mest skogsbrand. Efter varje sort fick man ge poäng och "utvärdera" whiskyn. Vi satt ganska tysta och hoppades att ingen skulle fråga oss vad vi tyckte. Vi hade förhoppningar om att vi skulle tycka att det var ganska ok men det var värre än väntat. Nu vet vi att vi inte är några whiskydrickare i alla fall.

I helgen har det varit Halloween, eller idag egentligen, och det är ju lite av en hysteri här. I torsdags shoppade vi maskeradkläder och det var kö för att komma in i affärerna... Jag och Anna A var pirater och Emma och Anna S var vampyrer. Sjukt bra var vi och jag tror att det kan dyka upp lite bilder på bloggen om ni har tur!

Annars har vi mycket plugg nu allihop och det här med att läsa tre kurser samtidigt är inget vi är vana vid så lite panik kan man väl säga att vi har haft i veckan. Men nu börjar det ordna upp sig med den första uppgiften som ska in på måndag. Plingeling är fortfarande med i svängarna och är förvirrad. Emma har bondat med sina 18 åriga class mates som tydligen gillar att spexa till pluggandet lite med att röka på. Ja så kan det gå.

Ha det fabulous allihopa!
/Sarah

Parbesök, Glasgow, partaj och TE!

I helgen har det vart fullt upp som vanligt..Edinburgh har gästats av Andrea och Joel, våra kära klasskompisar, vilket var mycket trevligt. Det blev givetvis partaj på lördagkvällen för att fira vårt besök..Förfest och utgång till våra favvoställen..det blev en kväll med mycket skratt och snack! Jag (Anna S) stod delvis för underhållningen kan man säga, babbel babbel! =)

Men innan dess hade vi äntligen får efterlängtade ost, kex och vinkväll (vilket inte blev riktigt som vi tänkt oss). Det blev snarare en besvikelse, ostarna vi köpt var inte så goda och Idolavsnittet vi längtat efter hela veckan släpptes aldrig på play den kvällen..Efter många åmanden och negativa uttryck (Näääääeeee, Naaaeeee, NÄÄÄEEEEEE) gick vi och la oss..

..och vaknade istället upp till en fantastisk lördag som skulle spenderas i Glasgow (i alla fall för Sarah, Anna och mig, Emma fortfarande krasslig stackarn). Det blev en underbar dag med massa shopping, god mat och lyckliga miner. Vi spenderade ca 2,5 timme på primark, där vi frossade i pyjamas-kläder, accessoarer, och halsdukar och vantar etc. Sen blev det några andra avstickare där vi spenderade endel pengar också..

Vi har också även fått vårt efterlängtade te (som jag avnjuter just nu), Andrea och Joel var så snälla att de hade med sig forest fruit och tacokrydda till oss. Heeelt fantastiskt!! Nu snålar vi satan på det, det gäller att dela tepåse med varann så det räcker läääänge..

Nej, nu måste jag sluta för det gör ont i armarna att skriva, jag och Sarah har precis varit på mördar-passet på gymmet. Passet hette: Super Circuit och var level: Intense! vilket inte säger lite...ledaren var rena rama Hitler och vi började nästan gråta halva passet igenom! Men skönt som tusan nu i efterhand!

Ikväll väntar whiskey-provning!

So long folks! Love/ Anna S med "familj"

Plingeliling och andra små problemelilem!

Hello there!

Var ska jag börja? Inte för att jag har så mycket att berätta egentligen, men det blir alltid så. Först vet man inte ens vad man ska skriva om och sen när man väl börjar så vill man skriva om massa saker som säkert inte ens är intressant..haha, men men, jag ger det ett försök i alla fall. So here it goes:

Jag (Anna S) och Sarah mår ganska bra (tror jag?!) och Anna är fortfarande inte på topp och Emma är fortfarande förkyld till tusen. Hon mår dock bättre än innan så hon är ju på bättringsvägen till allas vår lycka! :) Krya, krya, kryyyya på dig Emma! Ser fram emot den dagen när alla är på TOPP! =)

Sarah och Emma håller för övrigt på att byta rum just nu, det är ju oktober nu och dags för rumsbyte..Anna och jag har dock bestämt oss för att inte byta, eftersom jag kom fram till att jag aldrig skulle få plats med mina kläder i Annas rum..Lyckligtvis trivs Anna mycket bra i sitt rum så jag får behålla mitt en månad till. GLÄDJE!

Vi har HÖR OCH HÄPNA kommit igång ordentligt med plugget, vi (jag, Anna och Sarah) är nästan färdiga med en presentation som vi ska ha om 1,5 vecka ungefär..så spännande, vi tror alla att vi kommer tappa bort oss, bli illröda i facet, ha ett synligt bultande hjärta och rentav svimma! Neeeej då, det ska nog gå vägen. Vi är ju, som vi alla sa idag, här för att lära oss..eller?! hrm..

Ett större major problem though: Vi (jag, Sarah och Anna) har fått en chinesflicka (som vi döpt till plingeliling) i vår grupp i event management-kursen, vi ska alltså göra vårt event tillsammans med henne. Detta låter kanske inte så hemskt, men trust me, det är det! HON kan inte prata engelska, vi förstår knappt vad HON säger och för att HON ska förstå oss får vi säga allt ca 5 gånger till henne. HON ska vara med och presentera vårt event och vi ska skriva en rapport tillsammans med henne. Ska jag nämna att hela vårt betyg hänger på detta event? Inte nog med att allt tar dubbelt så lång tid med henne i gruppen än vad det hade gjort om det bara var vi tre, vi kommer även troligtvis få skriva om allt HON skrivit..Fy vad jag känner mig taskig, inget ont mot henne personligen, hon är ju så gullig men detta funkar helt enkelt inte. Varje gång vi ska träffa henne måste vi sätta på oss våra stela poker-glädje-ansikten, för egentligen kokar man inombords..Sarah ville typ döda någon efter vårt möte med henne idag! Hahaha!! Herre gud, vilken soppa..jag bara skrattar åt det nu!

Avslutningsvis vill jag bara tillägga ett annat problem, nämligen TE! Detta land har inget gott te..det är ta mig tusan ett te-land vi bor i..men icke, här dricker man tydligen bara yellow label, earl gray och english breakfast..Vi vill ha goda fruktiga gröna teer och forest fruit..åtminstone lite variation! Så om någon vänlig själ får för sig att skicka brev till oss, bidra gärna med en tepåse eller två! ;) Hihi!

Have det good nu everyone! (det blandas friskt mellan engelska och svenska här nu, idag försökte jag mig till och med att blanda språk i samma ord, "Överyallt" är min blandning av everywhere och överallt! Ups!)

ps. i helgen händer det spännande saker..men inga spoilers än, tänkte testa mig på en liten cliffhanger! Tihi!

Love /Anna S & Co.

Pluggeliplugg, träneliträn och festelifest

Måndag och en ny vecka börjar...med panik. Vi har just insett att jo men det kanske är dags att börja plugga nu! Vi mjukstartade lite förra veckan och kom fram till att vi är helt ur form, dags att skärpa till sig!
Träningen har vi i alla fall kommit igång med och vi älskar gymmet, det är helt fantastikst och man blir bara lycklig av att gå dit. Testade powerplate i lördags, DET  var en upplevelse! För er som inte vet så är det en maskin som skakar satan. Vi fick lite tips på övningar och det kändes ordentligt i kroppen. Stod man lite fel så höll huvudet på att trilla av för allt skak. Har även simmat och det innebär obligatoriskt jacuzzibesök, för det finns nämnligen en jacuzzi på vårt gym ;) Hur ska det gå när vi kommer hem och får hålla till godo med friskis och sats??

Helgen har varit go, vi hade Sverigebesök av Emmas André. Fick lite riktig tacokrydda (den som finns här smakar inte taco) och mycket efterlängtat örtsalt för de beroende. I lördags hade vi  förfest hos oss med alla svenskar som vi känner. Det va väldigt trevligt och efteråt gick vi ut. Först till en pub med riktigt nice musik, allt från Queen till the Killers. Det urartade i fuldans. Sen begav vi oss till Espionage som är en nattklubb där man går och går men klubben tar liksom aldrig slut. Garderoben var längst ner, minst 4 våningar och istället för att få en bricka med nr fick man lämna sitt fingeravtryck, mycket fascinerande. Vi har dock lärt oss att allt för många är svenskar här så man får passa sig för vad man säger. I garderobskön står det ett gäng killar bakom oss och en av dom skriker lite lagom kaxigt, "flytta på er jag har en penis"...eeh jaha? Han skämdes ordentligt när han insåg att vi var svenskar. Inte vi som gjorde bort oss i alla fall. Hade verkligen en helkväll ute där vi svängde våra lurviga!  

Tycker ni kan bli lite bättre på att skriva kommentarer, vi har några återkommande trogna skrivare men ni andra kan ju slänga dit en rad eller två!
Det var nog allt för idag!
<3 Sarah