Senaste Inlägg

Brittanien och dess "smarta" lösningar

Time for update over here..Var ska jag börja?? Hmm...först och främst måste jag berätta om de fantastiskt "smarta" lösningarna som finns här i detta land (notera sarkasmen och ironin). I Britain försöker man nämligen sällan göra det enkelt för landets invånare, oooo nej, här verkar det snarare som att man gjort ALLT för att krångla till det mesta. Exempelvis en så vardaglig sak som att ta sig en dusch kan här framkalla både smärta och ilska. Duschen då som ett exempel, för det första så måste man först och främst sätta på varmvattnet innan man kan duscha, och glöm att det sedan går att reglera trycket i duschen, det fixar den så bra själv, ena sekunden helt ok tryck och nästa inget tryck alls. Likaså med varnvatten och kallvatten, det växlar också som det vill, ena sekunden iskallt och ena kokhett, och medans temperaturen är normal med normalt tryck får man fort som fan passa på...SJUUUKT irriterande...vi hoppas på bra duschar på gymmet som vi ska bli medlemmar på sen så att vi kan duscha där.

Ska vi istället tala om vanliga kranar, son diskbänken och handfatet, där har man en kran för kallt vatten och en för varmt, vad hände med att kunna blanda?? Nej, det ska man inte kunna, det får man göra bäst man kan i händerna innan man splaschar antingen iskallt eller kokhett vatten i ansiktet när man ska tvätta sig, eller för den delen diska..

Vad mer? Jo, kassasystemen i mataffären, tro inte att det finns plats att packa varorna, nej då, det får man springa snabbt som attans och göra innan man springer tillbaka och betalar. Ja ibland undrar man vad britterna tänker med? No Einsteins här inte..

Men äsch då, vi lär oss bara uppskatta Sverige lite mer, haha! För annars är det toppen här borta, så tro inget annat.

Så vad har annars hänt sen sist? Igår hämtade vi våra passes till nollningen, vilket innebar 2 timmars köande, följt av minst 1 timmes busstur eftersom vi lyckades hoppa på fel buss. Vi kom till slut till slutstationen vid hamnen och fick byta till en annan buss för att ta oss tillbaka, det var en upplevelse det, men vi gillar att åka buss här. Ett riktigt äventyr att sitta högst upp, längst fram.

Igår kväll började sedan nollningen, och vi bestämde oss för att dyka upp "fashionably late" för att komma när draget kommit igång. Vi missade dock att det var fyrverkerier och folkfest på stan så att alla bussar var inställda eller gick en annan väg än vanligt vilket medförde en extreeeemt lång promenad bland folkmassor och trafik till festen. Kissnödiga, arga, nyktra (igen) och på bristningsgränsen anlände vi till sist till festen och tog oss en varsinn shot för att komma igång.

Kvällen blev till slut rätt lyckad, träffade lite spanjorer, fransmän och endel svenskar som vi snacka lite med och svängde våra lurviga..taxiresan hem bjöd sedan på flertalet hysteriska skrattanfall på äkta "kalmaritiska".

Snipp snapp slut, så var sagan slut, nej då, men jisses vad långt detta inlägg blev. För er som fortfarande är vakna efter denna uppsats så önskar jag er en trevlig kväll och...

..på återseende.

/Anna S & Co

0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback