Senaste Inlägg

Bonde, överraskningar och spöken!

Hej alla nära och kära!

Tänkte att det var dags för mig (Emma) att göra ett "litet" bidrag här i bloggen. Mina kära sambosar är fullt upptagna med att plugga medens jag tar det lilla lugna på den fronten denna vecka. Lämnade in ett riktig jobbig uppsats/hemtenta förra veckan och självklart var man ute i sista sekunden. Inför nästa inlämningar har jag en vision att planera och börja skriva i tid så jag slipper stressen. Idag var tanken att jag skulle till skolan enbart för att träffa min fantastsika grupp (alla e runt 18 bast, från UK och något speciella) o planera inför en kommande presentation. När jag kommer till skolan skickar jag ett litet sms och frågar vart dem är. Då får jag till svar att "Oh sorry we slept in today" (klockan är alstå 13.00, INTE OK). Något irriterad tar jag bussen hem igen och tänkter på allt annat jag kunde gjort än att åka buss under dagen. Aja på måndag ska dem få se på annat=) Annars tycker jag att det mesta jag läser är riktigt intressant och för en gångs skull användbart i verkligheten. Till skillnad från Helsingborg känns hela upplägget, föreläsningar etc. mycket genomtänkt. Ibland måste jag dock säga att jag e lite avis på mina roomates som läser med varandra och har samma uppgifter.

Enough about school...nu över till helgen vilken började med världens överraskning för min del. I fredags hade vi alla bestämt att vi skulle ut och äta lunch (att det fanns en hake med detta hade jag aldrig kunnat ana). När vi kommer in till resturangen skyndar alla att sätta sig på en sida av bordet medens jag sitter med ryggen från ingången. Jag hade redan dagen innan siktat in mig på den omtalade pizzan med getost och pesto. Anna hade dock berättat att peston fakiskt inte var så god utan övertog alla andra smaker. Jaha tänkte jag, då tar jag väl pizzan utan pesto och likaså gjorde Anna och Anna (ytterligare en hake). Sedan när vi ätit upp känner jag plötsligt hur någon håller för mina ögon och blir heeelt ställd! Vem fasen känner jag här som hittar mig här såhär mitt på en fredag???? Till min stora förvåning är det ingen mindre än André (min pojkvän) som står där o ler. Såg på honom som han var ett spöke i flera minuter innan jag kunde fatta att det faktiskt var sant. Haha, har aldrig blivit mer chockad i hela mitt liv. Stor cred till honom och mina fabolous roomates som planerat in allt i minsta detlaj för att överraska mig, hade inte anat ett dugg! (Pizzan utan pesto för att André är mycket allergisk mot nötter tex).

Helgen spenderades b.la. bland alla apor och pingviner på Edinburgh zoo och sen blev det självklart en liten pubrunda på kvällen. Alltid roligt och upptäcka lite nya pubbar! Veckan går undan och imorgon är det fredag igen, otroligt vad fort tiden går. Annars har det blivit riktigt kallt här nu (främst inomhus). Det stormar var och varannan dag och vi är ständigt rädda över att fönstren ska blåsa av (om ni hade sätt våra fönsterhade ni förstått vad vi menar). Dem e varken isolerade, stabila eller hela. Blåser det ute fryser vi ihjäl här inne. Lovely! Vi är dessutom nästan övertygade om att det spökar här. Vi har alla hört mystiska och obehagliga saker...t.ex. att det låter som att någon går ute i korridoren när man vet att alla sover. Spoooky! Våra takfönster öppnas även lite då och då (frågan är om det är vinden eller spöket)?

Veckans höjdpunkt är för övrigt "Bonde söker fru" som vi kan ses från tv4 play. Fantastiska karaktärer måste jag säga, speciellt är Ann-Katrin och hennes kavaljerer en höjdpunkt i sig! På tal om svensk TV så försöker vi piffa upp vardagen genom att göra kvällsmenyer a la 'halv åtta hos mig'. Igår serverades tex..Huvudrätt: Höstprimörer med kikärtsbiffar och fetaostkompott. Dessert: Knäckig äppelpaj med Astrids gammaldags vaniljsås med äkta vaniljstång. Låter det inte gått så säg=)

Nu är det bara ca en månad kvar i denna underbara staden och vi ska därför, mellan allt plugg, passa på att njuta av allt staden har att erbjuda. Inte långt kvar till alla julmarknader och annat julmys tar fart här, weii!=)
Måste också passa på att tacka min kära moder för alla fina brev jag får! Även Sofia har förgyllt vår vardag med ett kort. Mycket uppsakttat! Mer post åt folket=)

Vi önskar trevlig helg och hoppas ni alla slipper undan alla snöstormar vi läser om där hemma!

Cheers and goodbye
Emma med "familj"

Det ena avlöser det andra!

Ja ni, det har inte hänt så mycket sedan helgen slutade förutom att vi alla har lämnat in ett ångestframkallande arbete, (lättade!) och Sarah har fått besök av sin efterlängtade pojkvän. =)

Det värsta är att när den ena ångesten lägger sig så kommer det alltid en ny..så där har vi det. Nu ska det sättas igång med ett helt nytt arbete, och denna gången är ångesten ännu värre enligt mig i alla fall..nu vet jag inte alls var jag ska börja ens. Klurig uppgift med luddiga instruktioner..Vad går detta ut på egentligen?? Dags att ta reda på det kanske..

I helgen har vi bjudit in i princip alla vi känner här i Edinburgh för en förfest hemma hos oss och sedan pubrunda i staden..Ska bli sjukt kul..om nu inte alla blir sjuka innan dess. Anna har fått någon form av elak förkylning och jag går runt som en hypokondriker och tror att jag med kommer få den vilken sekund sm helst..och det är ju ganska svårt att undvika varandra när man delar på i princip allt; toalett, kök, vardagsrum etc etc...

Men jag tänker då inte bli sjuk..och ingen annan heller hoppas jag. Och håller tummarna för att Anna är frisk och pigg som en nötkärna när hon vaknar idag..

Nej, time to hit the books! ;)

Love/ Anna S